LEZING DOOR BART RAMAKERS

Bart Ramakers (°1963) is een Belgische moderne kunstenaar en verhalenverzinner. Hij verbeeldt moderne varianten op oude mythologische thema’s in gefotografeerde taferelen, vaak met dubbele bodems en knipoogjes naar enerzijds kunstgeschiedenis en anderzijds actualiteit: gender issues, klimaatverandering, solidariteit… Hij maakt soms uitstapjes naar video en beeldhouwkunst, maar keert altijd terug naar de gevoelige plaat, waarop hij zich uitleeft in clair-obscur en theatraliteit. Bart werkt regelmatig samen met andere kunstenaars, zoals Tom Herck, Panamarenko, Jaouad Alloul en William Sweetlove.


Tijdens zijn lezing bij Klik-Klak neemt hij ons mee in zijn wondere wereld met sprookjesfiguren, ridders en prinsessen, koningen, waarzegsters en godinnen. Hij vertelt over zijn inspiratiebronnen, zijn passies en drijfveren, maar ook heel praktisch over hoe hij zijn ideeën gestalte geeft, hoe een shoot verloopt, hoe hij met modellen werkt, hoe in de postproductie nog cruciale aspecten van het eindresultaat worden bepaald.


Meer nog, hij licht toe hoe je als fotograaf met galeries en curators werkt, hoe je een business model ontwikkelt, hoe je jezelf blijft vernieuwen en ontwikkelen.


Een aanrader voor wie gepassioneerd is door geënsceneerde fotografie!

Deelname in de kosten: 5€